9 het boek en hoe het werd gemaakt

De missie voor het maken van een boek werd door Ilse meegegeven op de avond van 3 augustus 2020.

© H De Schrijver

Ilse had Bart Van Lysebeth, Godfried Van de Perre en Erik Hendrickx nog uitgenodigd voor een gesprek over communicatie op 6 augustus. Van dan af werd een project uitgewerkt om haar verhaal te vertellen. VZW de Werken werd de rechtspersoon die spoedig nodig bleek om praktische en wettelijke redenen. Wim De Bock was verbindingsman met uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.

Een campagne op social media en op deze website hield belangstellenden en steungevers op de hoogte van de vorderingen van het project met kernwaarden optimistisch, empatisch, verbindend. In tijden van corona werd het boek op 9 december 2021 online voorgesteld. Er werden 2.500 exemplaren op 256 pagina’s met harde kaft van gedrukt.

2:20 Godfried Van de Perre, mede-auteur
1:29 Bart Van Lysebeth, mede-auteur
2:25 Erik Hendrickx, mede-auteur
1:26 Annelies Verlinden, Minister van Binnenlandse Zaken
3:15 Astrid Roelandt, politiek journaliste
3:01 Wim De Bock, uitgever

Lees een stukje van het boek

Voor financiering werden drie sporen gevolgd. Crowd funding via voor-intekening aan 25 euro. En vooral de onontbeerlijke steun van een beschermcomité en een steunfonds. Allen drukten hun geloof in de waarde van het boek uit vooraleer ze ook maar één exemplaar of pagina in de hand hadden kunnen nemen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *